piątek, 23 września 2011

Polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowo-cytrynowym

Polędwiczki wieprzowe
Śmietanka 36%
cebula
masło
pieprz kolorowy
bazylia
majeranek
mieszanka przypraw ziołowych
liść laurowy
przyprawa do mięsa
cytryna

 
W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy następnie wymyte i poporcjowane mięso obtoczyć w przyprawach i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.Na pozostałym tłuszczu zeszklij cebule dodając do niej odrobinę masła,tak przygotowaną cebule podlej bulionem i zagęść śmietaną 36% .Do sosu dodaj sok z cytryny i sparzoną oraz startą skórkę.Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj usmażone wcześniej polędwiczki i duś je przez chwile pod przykryciem do miękkości.Smacznego :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz