piątek, 1 kwietnia 2011

Pierś z kurczaka z imbirem

filety z piersi kurczaka 80 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
pomidory 3 szt
papryka zielona 1 szt
kostka rosolowa
mąka 1 łyżka
mielony imbir 2-3 łyżeczki
czosnek granulowany 2 łyżeczki
pieprz czarny mielony
sól
olej


Pierś kurczaka pokroić w paski lub kostke. Pieczarki i cebulkę poszatkować, paprykę pokroić w kostke. Pomidory sparzyc i zdjąc skórkę, pokroić w cząstki. Na silnie rozgrzanym oleju smażyć mięso ok. 5 minut. Następnie dodać czosnek, imbir i smażyć 2 min.Reszte składników podsmażyc, polaczyc w wiekszym garku, dolac bulion i dusic 15-20 min,doprawić solą i pieprzem na koniec zagescic mąką. Całość dusić jeszcze ok 5 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Smacznego:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz