środa, 27 kwietnia 2011

Łosoś na tagliatelle ze szpinakiem

  • Łosoś
  • makaron tagliatelle ( długie wstążki )
  • świeży szpinak
  • cebula
  • czosnek
  • śmietanka 36%
  • pieprz
  • sól
  • oregano
  • białe wino
  • Pomidorki koktajlowe



Pierwsza czynnością jest zamarynowanie łososia, nasze kawałki łososia solimy, pieprzymy oraz dodajemy oregano skrapiając na koniec białym winem i cytryna.W miedzy czasie kroimy cebule i czosnek w drobna kostkę natomiast szpinak delikatnie siekamy, następnie te trzy składniki naszej potrawy podsmażamy dodajemy makaron i całość podlewamy białym winem czekamy aż wino się zredukuje pod koniec dodajemy śmietankę wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zamarynowanego łososia obsmażamy na patelni na koniec podlewając go winem. Usmażone kawałki ryby układamy na makaronie dodając podsmażone pomidorki koktajlowe.



Smacznego :)

1 komentarze:

Ola pisze...

szkoda, że nie ma zdjęcia, z przyjemnością zobaczyłabym jak to wygląda - szpinak, łosoś, pomidorki koktajlowe - to musi być piękne :) pozdrawiam!

Prześlij komentarz