piątek, 1 kwietnia 2011

Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem

- 1 podwójna pierś z kurczaka
-5-7 pieczarek
- 1 cebula
- majonez
- 20 dag sera żółtego
- czosnek
- sól, pieprz
- masło

Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Blasze do pieczenia posmarowac maslem , na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić, posypać czosnkiem wyciśniętym.Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami. Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na kotlety. Następnie na każdy z kotletów nakładamy majonez w zależności od wielkości piersi.Po nałożeniu majonezu nałożyć grubą warstwę startego sera.
Kotlety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. (180-200 stopni).

0 komentarze:

Prześlij komentarz