piątek, 1 kwietnia 2011

Wątróbka wieprzowa duszona w sosie

50 dkg Watrobki wieprozwej
2 cebule
maka przenna
majeranek
ziele angielkskie
lisc laurowy
papryka ostra
pieprz
sol
bulion ( kostka rosolowa )
2 lyzki smietana
olej


Watrobke pokroic w cienkie male plastry, odsaczyc i optoczyc w mace wymieszanej z majerankiem nastepnie smazyc na goracym oleju na zloty kolor.Podsmazona watrobke przelozyc do garka i zalac bulionem dodajac ziele angielskie oraz lisc laurowy, zeszklic cebule pokrojona w piorka pod koniec dodajac do niej pod koniec smazenia papryke czerwona.Calosc polaczyc z watrobka i dusic kolo 20 min.Na koniec zagescic sos smietana i przyprawic pieprzem oraz sola do smaku.Podawac z zemniakami i surowka.

Smacznego :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Share it