piątek, 1 kwietnia 2011

Burrito

piers z kurczaka ( pojedyncza )
pol puszki kukurydzy konserwowej
pol puszki fasoli czerownej
mieszanka warzywna
cebula
czosnek
papryka ostra ( chili )
papryka slodka
sol
pieprz
konncentrat pomidorowy
przyprawa do kurczaka
cury
woda
maka pszenna
oliwa

Pokroic piers z kurczaka w kostke nastepnie przyprawic sola, pieprzem, papryka slodka, przyprawa do kurczaka i cury wymieszac i smazyc na goracym oleju, dodajemu skrojona w kostke cebule i posiekany czosnek.Smazymy kurczaka na zloty kolor i dodajemy mieszanke warzywna, na koniec do smazenia dodac fasole i kukurydze.Do farszu dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystko razem doprawiamy do smaku paparyka ostra, sola i pieprzem.

Ciasto na tortille:

Wsypac make do naczynia, podlac woda i przyprawic smakiem, wyrabiac ciastko dodajac troche oliwy.Okragle placki piec na rozgrzanej suchej patelni bez niczego.

Na placek nakladamy farsz i zwijamy w rulon, podajemy z np sosem czosnkowym

smacznego:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz