piątek, 1 kwietnia 2011

Salatka z ravioli

- opakowanie pierożków z mięsem
- 2-3 pomidory
- czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- duży ogórek zielony
- brokuły ( niekoniecznie )
- wedlina

sos:
- majonez
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku lub czosnek suszony
 Pierożki gotujemy wg przepsiu na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy se skórki, usuwamy miąższ i pozostałą twardą część kroimy w kostkę. Ogórka dokladnie myjemy i również kroimy w kostke,wedline w cienkie paski.Kukurydzę osączamy z zalewy.  Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy ugotowane pierozki.

1 komentarze:

Monika pisze...

Bardzo proszę o usunięcie mojego zdjęcia z postu, nie przypominam sobie abym komukolwiek udzielała pozwolenia na jego użycie.

Prześlij komentarz