sobota, 2 kwietnia 2011

Zupa mexykanska

 -  kielki soji w puszce
-  czerowona fasola w puszce
- Kukurydza w puszczce
- mieso mielone najlepiej z indyka
- cebula
- czosnek
- koncentrat
- papryka ostra w proszku do samku
- sol,pieprz
- Bulion rosolowy z kostki
- majeranek i tymianek

Kukurydze , czerowna fasole i kielki wrzucasz do gara nie odsaczasz, zalewasz delikatnie bulionem, mieso mielone podsmazyc z cebula i dodac do reszty, dozruc czosnek, nastepnie podsmaz koncentrat pomidorowy i dodaj do zupy, na koniec duzo majeranku i reszty przypraw nie dodawaj zbyt duzo papryki

smacznego :)

3 komentarze:

Ola pisze...

brzmi pysznie, tylko na miłość boską - nie bulion z kostki! to taka męska choroba chyba, korzystanie z bulionowych kostek :) tak na poważnie, to polecam ugotować w wolnej chwili więcej intensywnego bulionu i sobie zamrozić - efekt o niebo lepszy i mamy pewność, że nie będziemy świecić chemią w nocy :) Pozdrawiam serdecznie!

Maciej pisze...

My faceci juz tak mamy:) Pozdrawiam

Ola pisze...

ooo nie, ja się tak łatwo nie poddam i zdecydowanie wypowiadam wojnę bulionom z kostki! :) uroczyście domagam się przepisu z prawdziwym bulionem i domagać się będę do końca swoich dni. już mam Twój blog na oku, rozpoczynam krucjatę (bulionatę? jak jest bulion po łacinie?), pozdrawiam :)

Prześlij komentarz