wtorek, 31 lipca 2012

Klopsiki wieprzowe duszone w warzywach z tagiatelle



Mięso mielone
marchew
papryka
zielona fasolka szparagowa
oliwa z oliwek
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
bulion drobiowy
przyprawy do mięsa mielonego


( proporcje według uznania )




Mięso mielone doprawić przyprawami, solą i pieprzem, wyrobić w misce na gładką i spójną masę, wstawić do lodkówi.Do gotującej sie wody dodać warzywa oraz kostkę bulionową gdy warzywa będą miękkie odsączyć je i przełożyć na patelnię z rozgrząną oliwą natomiast do pozostałej wody dodajemy uformowane z mięsa kuleczki.Na patelni podsmażyć warzywa dodać do nich koncentrat i podlać delikatnie bulionem, doprawić do smaku.Ugotowane kuleczki mięsne dodać do duszących się warzyw całość delikatnie poddusić.Ugtowacć makaron, wyłożyć na talerze i układać na nim nasze warzywa z mięsem.

Smacznego :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz